En hyggelig nyttårsaften? Vel..., kanskje ikke for alle!

Er din hund, eller noen av dine andre kjæledyr redd nyttårsfyrverkeri? Eller er du bekymret for at de kan bli det etter årets nyttårsfeiring?

 

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg (",)).

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har du allikevel en enkel huskeliste:

 

1. Forbered deg.

Legg til rette for å beskytte  din venn når feiringen starter. Begrense lyd og synstilgang, by på godbiter og avledende musikk. Reis evt. vekk fra sterkt belastede områder. Ved smell, opptre normalt. Unngå å skape mer uro hos hunden ved overdreven "trøsting" og påtagelige endringer i egen atferd. Snakk normalt og avled hundens oppmerksomhet, fra det ubehagelige til noe du vet den forbinder med noe positivt. Et annet tips, er å morsjonere hunden din litt ekstra i forkant. En sliten hund lar seg vanligvis ikke stresse opp like mye.

 

2. D.A.P.

Som står for " dog appeasing pheromone", eller på norsk "beroligende hormoner for hund". Disse duft hormonene er luktfrie, men påvirker de som er rundt oss. Bl.a. så skiller en diegivende tispe ut slike dufthormoner for å berolige sine valper. Slike dufthormoner kan brukes i flere sammenhenger, bl.a. for å avhjelpe dyr som blir urolige av lyd eller å være alene. Et tilsvarende produkt for katt kan skaffes, og heter Feliway.

 

3. Beroligende medikamenter.

Dersom du ikke er fortrolig med overnevnte, kan du også i mange tilfeller benytte beroligende midler. Det finnes flere alternativer. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

 

Vær oppmerksom på at vi ønsker å forsikre oss om at din venn tåler beroligende. Derfor gjøres det som oftest en enkel og rutinemessig helsesjekk. Sånn for sikkerhets skyld.. (",).
Sett som startside

Dyreklinikk 24
Nyhetene

2013.12.01

Julekattesang..

Les mer »

2009.12.06

Svært sulten ilder..

Les mer »

HundeskoleDyrepensjonatValpeformidlingForsikringDyreklinikk 24 - fondMarkedsplassenBilligkrokenArkiv

Vintertilbud! "Seniorsjekk" inkl. blodprøve. Kun kr 899.- for medlemmer.  Gjelder for hund/ katt over 7/ 8 år.  

 

0